הפתיחה: יום שישי 20.9 בשעה 11:00

תאריכי התערוכה: 20.9 - 31.10

אוצרת: חנה רוטשילד

בשיתוף פעולה עם Yaara Open Studio

דגל מניפים בניצחון, ומורידים בשעת יגון. מתעטפים בו ומתווכחים עליו. הוא מסמן גבול ומבטיח איחוד. כשהוא מתנופף, הוא מבטא רעיונות כתובים לצד מחשבות, חומר ורוח. אל השפה העברית התגלגל משורש שמובנו "מבט", מובן שנותר שזור בדגלים באשר הם - עבר ועתיד, זיכרון ותקווה ניבטים מהם.

התערוכה הקבוצתית "בין שחיקה לתקווה" מציגה את דגל ישראל כסמל לריבוי מבטים ולחיבור בין הרובד האישי ללאומי. היא בוחנת את כוחה של אמנות לרפא ולאחות בהקשרים מורכבים.    

הרעיון לתערוכה נולד בערבה, למראה שורה של דגלי ישראל מתנופפים ברוח המדברית, שחוקים ובלים. הם היו רעננים ומתנוססים, ועם הזמן התפוררו קצותיהם, הועם צבעם וחורים נפערו בם. עדויות אלה לבלאי הקיום הן גם עדויות לעומק שהם נושאים עימם ולמשקל אחריותם. דגלים אלה לוקטו בסבלנות ובאהבה לאורך זמן כדי לתת אותם ליוצרות וליוצרים, שיפיחו בהם חיים חדשים. במובן מסוים, אלו אינן יצירות בתוליות, אלא שרידים של סיבולת אשר קיבלו חיים חדשים.  

כמאה משתתפים נענו לקריאת האוצרת לתת ביטוי אישי ופרשנות חדשה למשמעות הדגל השחוק בעיניהם, ובכך ליצוק סיפור חדש לכל דגל. היוצרים משתמשים בטכניקות ובמדיומים מגוונים: צילום, מיצג, מיצב, פיסול, ציור, אסמבלאז', קולאז' וקראפט. רבים מהם שילבו חומרי טקסטיל נוספים עם חלקי הדגל המתפוררים, כגון בדים של מדי צבא, שק, רקמה או מצעים מחדר ילדים. יוצרים אחרים חיברו אלמנטים קיימים, כמו סיכות צבאיות, רשת, אריח, מנעול, נייר פרגמנט או שמלה. כל צירוף יוצר משפטים חדשים של הקשרים ומשמעויות - כמו המציאות שבה אנו חיים, ואשר בה עלינו לנסות להרכיב את השברים אחרי הפגיעות הרבות שפירקו וחתכו את הלבבות, החברה והתקווה.

עבודותיהם של 16 מהיוצרות והיוצרים שהשתתפו בפרויקט נבחרו עבור התערוכה ב Yaara Open Studio, ביפו: אדווה דרורי, אריאל לביאן, בתיה גיל מרגלית, דורון אדר, דליה מטמון, דפנה שרתיאל, דניאלה מלר, טל טנא צ'צקס, כרמית חסין, ליטל רובינשטיין, מעין מוזס, נטע עמיר, סיגל עשת שפט, ערן שקין, צח שיף, שחר קורנבליט.

העיצוב המוכר של מגן דוד במרכז ושני פסים כחולים בצידיו, הנושא עימו מאות שנות היסטוריה עמוקה עוד לפני שנבחר לדגל מדינת ישראל, פורק והורכב בקומפוזיציות, במרקמים ובצבעים חדשים, המבטאים צמיחה, שינוי והגדרה מחדש. בבסיס הקונספטואלי של התערוכה טמון נושא המתח שבין שחיקה לשיקום. באמצעות פעולות של טיפול, תיקון ועיבוד, קרעי הדגל השחוק מוצגים בתערוכה חדורי חיים חדשים ותקווה. 

היוזמה לתערוכה צמחה מתוך סולידריות עמוקה עם המשפחות המיוסרות, החטופות והחטופים. אנו מתפללים לשלומם ולחזרתם הדחופה. הקול הקולקטיבי שלנו מגביר את הזעקה לעשות כל מאמץ לשחרר את החטופים.

ההכנסות ממכירת העבודות יוקדשו לתמיכה במטה משפחות החטופים והנעדרים.

גלריה קרית האומנים, הרשת הקהילתית, רחוב הדגניות 12, קרית טבעון

א'-ד' 9:00 -18:00, יום ה' 9:00 -14:00

בחה"מ סוכות הגלריה תהיה פתוחה בשעות 9:00 -13:00